Allasterapia, Helsinki

Allasterapia koostuu monipuolisesta, yksilöllisten tavoitteiden mukaisen terapiasuunnitelman pohjalta toteutettavasta ohjelmasta. Yksilöllista allasterapiaa toteutetaan Mäkelänrinteen uintikeskuksessa. Terapeuttimme ovat erikoistuneet neurologisten oireiden kuntoutukseen. Läheinen voi osallistua terapiakerroille aina, kun se on kuntoutujan kannalta tarkoituksenmukaista. Fysioterapeutti tekee tarvittaessa yhteistyötä myös kuntoutujan muun lähiverkoston kanssa.

Allasterapiaan sisältyy tavoitteista riippuen:

  • liikkumis- ja toimintakykyä tukevaa terapiaa
  • tasapaino-, kehonhallinta- ja koordinaatioharjoittelua
  • vesiliikunta-apuvälineiden käyttöönottamista ja harjaannuttamista
  • uintitekniikan opetusta
  • motivointia uinti- ja vesivoimisteluharrastukseen
  • kuntoutujan ja läheisten ohjausta ja neuvontaa.

Liikkumis- ja toimintakykyyn liittyviä tavoitteen mukaisia taitoja harjoitellaan allasterapiakerroilla ja niitä annetaan harjoiteltavaksi väliajalle.

Tulosta allasterapian esite tästä.

Kuinka tulla allasterapiaan

Allasterapiaan voi hakea Kelan maksusitoumusta tai tulla lääkärin suosituksella tai itse maksaen. Maksusitoumusta voi hakea alle 65-vuotias neurologista sairautta sairastava henkilö, jolla on huomattavia vaikeuksia arjen toiminnoista suoriutumisessa ja osallistumisessa. Maksusitoumusta haetaan Kelan lomakkeella KU 104. Liitteeksi tarvitaan voimassa oleva kuntoutussuunnitelma. Hakemus palautetaan Kelan paikallistoimistoon.

 

Hinnasto »

 

Monimuototerapiat »
Fysioterapia »
Lymfaterapia »
Voice Massage »
Toimintaterapia »

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail