Helsingin Avokuntoutus Aksonin fysioterapeutit käyneet monia uusia koulutuksia

Avokuntoutus Aksoni Helsingin työntekijät laajentavat ja syventävät osaamistaan koulutuksin jatkuvasti.

Neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutuksen suorittaneet fysioterapeutit Jessika ja Anna-Kreetta.

 

Kaksi fysioterapeuttiamme suorittanut neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutuksen viimeisen puolen vuoden sisään

Anna-Kreetta Klasila sai toukokuussa onnistuneesti päätökseen neurologisen kuntoutuksen erityiskoulutuksen, jossa hän sai lisävalmiuksia ja uusia ideoita neurologisesti sairaan tai vammautuneen asiakkaan toimintakyvyn arviointiin ja fysioterapiaan. Saman koulutuksen suoritti myös viime vuoden joulukuussa Jessika Rajala. Koulutus antaa uusinta tietoa neurologisten sairauksien patofysiologiasta, hoidosta ja fysioterapiasta sairauden eri vaiheissa. Onnea Anna-Kreetta ja Jessika!

 

Fysioterapeutti Kirsi Härkönen kouluttautui lantionpohjan toimintahäiriöiden asiantuntijaksi

Fysioterapeuttimme Kirsi Härkönen kouluttautui toukokuussa lantionpohjan toimintahäiriöiden asiantuntijaksi.

Tämä osaaminen on arvokasta myös meillä Aksonissa, sillä varsinkin moni neurologista sairautta sairastava voi kärsiä virtsan tai ulosteen karkailusta, ummetuksesta, ulostamisvaikeudesta, lantionpohjan lihasten heikkoudesta, lantion alueen kiputiloista tai yhdyntäkivuista. Lantionpohjan toimintaa mitataan kivuttomalla EMG-mittauksella.

Koulutettu fysioterapeutti osaa ohjata asiakkaalle oikeat harjoitteet ja laatia yksilöllisen kotiohjelman. Myös harjoittelua tukevan laitteen voi tarvittaessa vuokrata määräajaksi kotiin.

 

Fysioterapeutit kävivät faskiakäsittely-koulutuksen ja tutustuivat SPS-menetelmään

Fysioterapeuttimme saivat tämän vuoden maaliskuussa koulutusta faskiakäsittelyyn ja tutustuivat toukokuussa SPS-menetelmään (Spiral Stalilization).

Käsittelyllä vapautetaan lihasten ympärille rihmamaisen verkoston muodostavien lihaskalvojen eli faskioiden kireyksiä ja lukkiutumia. Käsittely tehdään käsin hitailla ja venyttävillä liikkeillä. Kireydet ja lukkiutumat estävät kalvojen normaalin liikkumisen aiheuttaen kipua ja liikehäiriöitä. Käsittelyillä saadaan usein selkeitä vaikutuksia jo ensimmäisellä hoitokerralla. Faskiakäsittely voidaan tehdä itsenäisenä hoitona tai yhdistää muihin fysioterapeuttisiin hoitomenetelmiin.

SPS-menetelmä on lihasketjuihin perustuva kehonhallinta- ja terapiamenetelmä, jossa harjoitteluun käytetään vastuskuminauhoja sekä joissakin harjoitteissa jumppamattoa tai sauvoja. Menetelmää suositellaan selän ongelmiin kuten selkäleikkausten etukäteis- ja jälkihoitoon, toiminnallisuuden parantamiseen sekä selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn. Lisäksi siitä on apua nivelvaivoihin, kehonhallintaan, tasapainoon ja kävelytekniikan sekä koordinaation parantamiseen. Harjoitteet tehdään yleensä pääosin seisten, mutta harjoitteita on runsaasti myös istuen suoritettaviksi. Harjoitteet ovat sovellettavissa myös pyörätuolipotilaille.

Fysioterapeuttejamme tutustumassa SPS-menetelmään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail