Avomuotoiset teemakurssit

Avomuotoisilla teemakursseilla saa tietoa ja tukea, kun sairaus aiheuttaa erilaisia oireita ja haasteita arjessa. Teemakursseilla kokoonnutaan tavallisesti viikoittain ja niille voi osallistua kotoa käsin. Kursseilla tulee pystyä toimimaan omatoimisesti. Kurssien teemat ja paikkakunnat vaihtelevat vuosittain. Avomuotoiset teemakurssit järjestetään STEA:n ja Opintokeskus Siviksen tuella. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

Tulevia avomuotoisia teemakursseja

  • Tahdolla ja taidolla -parikurssi: Tahdolla ja taidolla -ohjelma perustuu uuteen suomalaiseen toimintamalliin, joka on kehitetty kansainvälisiä tutkimustuloksia ja ennalta ehkäiseviä ohjelmia hyödyntäen. Ohjelman ytimessä on Väestöliiton Parisuhdekeskuksessa kehitetty suomalainen toimivan perisuhteen Kehrä-malli. Tietoa Tampereen kurssista.
  • Hyvän elämän eväät: Omasta kehosta ja mielestä kannattaa pitää huolta. Kurssilla pohditaan mistä sinun terveelliset elämäntavat rakentuvat; Liikutko riittävästi, syötkö terveellisesti ja nukutko hyvin? Myös mielekäs tekeminen ja osallistuminen ovat osa terveellistä elämäntapaa. Tule tekemään muiden kanssa pieniä päätöksiä arkesi valintoihin, joilla voit vaikuttaa elämänlaatuusi. Tietoa Helsingin kurssista.
  • Kehon ja mielen voimavarat: Kurssilla etsitään keinoja, joilla voi lisätä kehon ja mielen hyvinvointia, vahvistaa ja lisätä omia kuntoutumiskeinoja ja tarjota mahdollisuus vertaistukeen ryhmässä. Kurssi sisältää rauhallisia ja helppoja kehon liikkuvuus-, tasapaino-, koordinaatio- ja lihasvoimaharjoitteita sekä ryhmäkeskustelua. Tietoa Hämeenlinnan kurssista. Tietoa Rovaniemen kurssista. Tietoa Tampereen kurssista. Tietoa Sastamalan kurssista.  Tietoa Savonlinnan kurssista.
  • Työn ja opiskelun pyörteissä: Askarruttavatko voimavarat työssä tai opiskelussa? Kurssilla voi miettiä yhdessä muiden samassa elämäntilanteessa olevien ja asiantuntijoiden kanssa, miten toimia kun sairaus haittaa työtä tai opiskelua. Kurssi järjestetään viikonloppuna. Ohjelmassa on alustuksia ja ryhmäkeskusteluja. Tietoa Turun kurssista.
  • Avaimia työssä jaksamiseen -verkkosopeutumisvalmennuskurssi: Askarruttavatko voimavarat työssä? Kurssilla voi miettiä yhdessä muiden samassa elämäntilanteessa olevien ja asiantuntijoiden kanssa, miten toimia kun sairaus haittaa työtä tai opiskelua. Minkälaisia tukitoimia työkyvyn säilyttämiseen voi olla ja mitä itse voi tehdä. Tietoa verkkokurssista syksy. Tietoa verkkokurssista kevät 2018
  • Fatiikkikurssi: Askarruttavatko omat  ja läheisen voimavarat arjessa? Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin, joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa. Kurssille voi osallistua yhdessä läheisen kanssa. Kurssi on kaksikielinen. Tietoa Vaasan kurssista.  Info om kursen i Vasa. Tietoa Maskun kurssista.
  • Läheisten voimavarat: Sairastuneen läheisellä on tärkeä tukijan rooli. Mutta kuka tukisi ja auttaisi läheistä? Kurssi on tarkoitettu tukemaan MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastavan läheistä omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtimisessa. Kurssilla tapaa samassa tilanteessa olevia läheisiä ja on mahdollista vaihtaa kokemuksia ja näkemyksiä. Tietoa Kuopion kurssista.
  • Naisten kurssi: Kärsitkö rakon tai suoliston toimintahäiriöistä? Naisten kurssilla etsitään keinoja tunnistaa lantionpohjalihasten toimintaa ja löytää keinoja rakon ja/tai suolistohäiriöiden vähentämiseksi. Tietoa Helsingin kurssista.

Hakuohje

Kun haet kursseille, täytä sähköinen hakemus nettisivuilla tai tulosta paperinen hakemus ja lähetä se alla olevaan osoitteeseen. Halutessasi voit pyytää paperisen lomakkeen kuntoutussuunnittelijalta (puh. 040 7342 782 tai sanna.marjamaki@neuroliitto.fi).  Jos kyseessä on pari- tai perhekurssi, täytä myös läheisten tiedot.

Hakemus ja liite lähetetään osoitteeseen
Neuroliitto ry
Avokuntoutus Aksoni
Aleksanterinkatu 21 A, 5.krs
33100 Tampere

Kursseihin voit tutustua tarkemmin kurssikalenterissa, kurssilistassa, tai lataamalla Aksonin kurssiesitteen 2017 tästä.

Kurssikalenteri >>

Kurssilista >>

Hakulomake >>

 

  sivis

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail