Avomuotoiset teemakurssit

Avomuotoisilla teemakursseilla saa tietoa ja tukea, kun sairaus aiheuttaa erilaisia oireita ja haasteita arjessa. Teemakursseilla kokoonnutaan tavallisesti viikoittain ja niille voi osallistua kotoa käsin. Kursseilla tulee pystyä toimimaan omatoimisesti. Kurssien teemat ja paikkakunnat vaihtelevat vuosittain. Avomuotoiset teemakurssit järjestetään STEA:n ja Opintokeskus Siviksen tuella. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia.

Tulevia avomuotoisia teemakursseja

  • Aktiivisena arjessa: Onko mielekäs arki kadoksissa, kun liikkuminen ja sairauden mukana tuomat muut arjen hankaluudet vaikeuttavat toimista niin kotona kuin kodin ulkopuolella. Miten löytää vaihtoehtoisia tapoja arjen helpottamiseksi? Kurssille voit osallistua yhdessä läheisen kanssa. Tietoa Oulun kurssista. Tietoa Helsingin kurssista.
  • Avaimia työssä jaksamiseen -verkkokurssi: Askarruttavatko voimavarat työssä? Kurssilla voi miettiä yhdessä muiden samassa elämäntilanteessa olevien ja asiantuntijoiden kanssa, miten toimia kun sairaus haittaa työtä tai opiskelua. Minkälaisia tukitoimia työkyvyn säilyttämiseen voi olla ja mitä itse voi tehdä. Tietoa verkkokurssista kevät 2018.
  • Hyvän elämän eväät: Omasta kehosta ja mielestä kannattaa pitää huolta. Kurssilla pohditaan mistä sinun terveelliset elämäntavat rakentuvat; Liikutko riittävästi, syötkö terveellisesti ja nukutko hyvin? Myös mielekäs tekeminen ja osallistuminen ovat osa terveellistä elämäntapaa. Tule tekemään muiden kanssa pieniä päätöksiä arkesi valintoihin, joilla voit vaikuttaa elämänlaatuusi. Tietoa Inkoon kurssista.
  • Kehon ja mielen voimavarat: Kurssilla etsitään keinoja, joilla voi lisätä kehon ja mielen hyvinvointia, vahvistaa ja lisätä omia kuntoutumiskeinoja ja tarjota mahdollisuus vertaistukeen ryhmässä. Kurssi sisältää rauhallisia ja helppoja kehon liikkuvuus-, tasapaino-, koordinaatio- ja lihasvoimaharjoitteita sekä ryhmäkeskustelua. Tietoa Savonlinnan kurssista. Tietoa Kuhmon kurssista. Tietoa Forssan kurssista. Tietoa Seinäjoen kurssista. Tietoa Mikkelin kurssista. Tietoa Joensuun kurssista. Tietoa Lappeenrannan kurssista.
  • Keinoja omaan hyvinvointiin: Kurssilla kartoitetaan ja pohditaan arjessa tarvittavia voimavaroja ja itsestä huolehtimista sekä suhdetta omaan ympäristöön. Kurssilla pyritään löytämään hyvinvoinnin tueksi omia voimavaroja tukevia ja vahvistavia keinoja. Tietoa Pyhätunturin kurssista. Tietoa Saarijärven kurssista.
  • Liike lääkkeenä kipuun: Kurssilla voit oppia omaehtoisia keinoja kivun lievitykseen, lisätä kivunhallintaa hengityksen, liikunnan ja rentoutumisen avulla. Saat myös monipuolista tietoa kivusta ja sen hallintakeinoista.  Tietoa Huittisten kurssistaTietoa Lahden kurssista.
  • Otetta elämään -voimavarakurssi: Kurssilla tunnistetaan omia voimavaroja ja etsitään keinoja mielekkään arjen rakentamiseksi. Tietoa Inarin kurssista tästä.  Tietoa Helsingin kurssista (hiljattain sairastuneet) tästä.
  • Pitkää ikää – hyviä vuosia: Mistä haaveilet? Mitä haluat tehdä tässä ja nyt? Kurssilla keskustellaan arjen tuomista iloista ja haasteista ja liikutaan yhdessä. Kurssi on tarkoitettu 65 vuotta täyttäneille. Tietoa Vantaan kurssista.
  • Tekevät kädet, toimiva mieli: Haluatko jakaa kokemuksia tekemällä ja keskustellen toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa? Kurssin tavoitteena on voimavarojesi kohentuminen tunnistamalla ja työstämällä omia tunteita ja toimintatapoja. Tietoa Iisalmen kurssista tästä.
  • Parikurssit: Parikurssin tavoitteena on keskustella ja pohtia sairauden vaikutuksista parisuhteeseen, vahvistaa parisuhdetta, kehittää kommunikaatiotaitoja puolisoiden välillä ja löytää uusia keinoja selvitä sairauden kanssa. Tietoa Siilinjärven kurssista. Tietoa Turun kurssista.

Hakuohje

Kun haet kursseille, täytä sähköinen hakemus nettisivuilla tai tulosta paperinen hakemus ja lähetä se alla olevaan osoitteeseen. Halutessasi voit pyytää paperisen lomakkeen kuntoutussuunnittelijalta (puh. 040 7342 782 tai sanna.marjamaki@neuroliitto.fi).  Jos kyseessä on pari- tai perhekurssi, täytä myös läheisten tiedot.

Hakemus ja liite lähetetään osoitteeseen
Neuroliitto ry
Avokuntoutus Aksoni
Aleksanterinkatu 21 A, 5.krs
33100 Tampere

Kursseihin voit tutustua tarkemmin kurssikalenterissa, kurssilistassa, tai lataamalla Aksonin kurssiesitteen.

Kurssikalenteri »
Kurssilista »
Hakulomake »
Vuoden 2018 kurssiesite (pdf)

Sopeutumisvalmennuskurssit »
Avomuotoiset kuntoutuskurssit »

 

 

  sivis

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail